Participatie

Het uitgangspunt van Quinta Essentia is dat er interesse en enthousiasme gewekt wordt en bewustzijn is voor het zelf herstellend vermogen. Het beleid is er op gericht, datgene wat gezond is te bekrachtigen.

Op maandag, dinsdag en vrijdag bieden wij een combinatie aan van kunstzinnige en arbeidsmatige activiteiten.

Na een periode van oriëntatie binnen de werkgebieden wordt er een persoonlijk plan gemaakt waarin de wensen en kwaliteiten met betrekking tot het eigen functioneren de aandacht krijgt.

Ieder individu kan kiezen voor een activiteit die bij hem past. De activiteiten zijn zo georganiseerd dat er in eigen tempo gewerkt kan worden. Voor de een is het werken in de buitenlucht belangrijk en voor de ander kan het bakken van brood een bezigheid waarbij hij /zij het gevoel krijgt zichzelf weer te ervaren.

Quinta Essentia maakt geen onderscheid in doelgroepen en is een plek waar een ieder als gelijkwaardig burger wordt behandeld.

Gelijkwaardigheid in de bejegening naar elkaar ”ik ontwikkel me aan jou en jij aan mij” is het credo.

Medewerkers en vrijwilligers werken op alle gebieden actief mee en helpen de bezoekers in het herkennen van de eigen sterke kwaliteiten en stimuleren deze ook te gebruiken.Quinta Essentia stelt zich ten doel de bezoeker te ondersteunen in:

Quinta Essentia werkt vanuit antroposofisch georiënteerde achtergrond. Het uitgangspunt is dat ieder individu middels kunst en werken mogelijkheden krijgt aangereikt tot persoonlijke groei en ontwikkeling.

Is je interesse gewekt en wil je komen kennismaken en meer informatie in een persoonlijk gesprek? meld je aan via:

info@kunstwerkplaats.com