Cultuur Kunstwerkplaats Quinta Essentia biedt ruimte voor concerten en workshops. De ruimte heeft een prima akoestiek. Doordat je gebruik maakt van een grote klankkast heeft iedere instrumentalist en vocalist het gevoel ruimtelijk te worden gedragen en geeft het een volheid aan stem en instrument waardoor de toehoorder de muziek heel puur beleeft. Voor het volledige programma kijk op de agenda of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Kunstwerkplaats Quinta Essentia
Kunstwerkplaats Quinta Essentia

Workshops Wil je bepaalde technieken leren of is er iets te vieren binnen vrienden en familiekring en wil je dit anders dan anders? Je kunt kiezen uit een pallet van activiteiten Quinta Essentia en een eigen dag of dagdeel samenstellen.

Kunstwerkplaats Quinta Essentia
  • Communiceren met paarden
  • Wereldmuziek en zang
  • Dans
  • Textiele handvaardigheden (vilten, sieraden maken)
  • Koken
  • Atelier (houtbewerken, steen bewerken)
  • Kunstzinnig ( schilderen, boetseren, tekenen)

Kunstzinnige Kampen Ieder jaar wordt er vanuit Quinta Essentia met Pinksteren een kampeerweekend georganiseerd voor alle leeftijden in Drenthe.

In het prachtige natuur en wandelgebied tussen bos, heide en vennen ligt kampeerboerderij / natuurcamping de Uelenspieghel, Uffelte. Het weekend is gevuld met kunstzinnige activiteiten zoals zang, dans, muziek, vilten, schilderen en boetseren of speksteen bewerken.

Voor kinderen (vanaf 4 jaar) is er voor diverse leeftijdsgroepen een programma dat parallel loopt aan dat van de volwassenen, met o.a. kinderdans, spel en knutselen.

Aan het begin van de avond is er een familieprogramma waar wordt gezongen en waar kleine presentaties door de deelnemers zelf worden uitgevoerd. Na het familieprogramma is er dansprogramma o.l.v. een docent en begeleid door een orkest. Tenminste een avond is er een kampvuur. Neem alvast een kijkje op de locatie uelenspieghel.nl

Meer informatie of aanmelden kan via: info@kunstwerkplaats.com.