Advent en kerstviering o.l.v. Joke v.d. Weide

Locatie: Quinta Essentia / Zwaanshoek

Traditionele advent en kerstviering*  in de blokhut. Het zingen van advents en kerstliederen van verschillende culturen staat centraal met daarin  afwisselend korte optredens en het voorlezen van gedichten.

 

Kosten:                   € 10,00 p.p. incl. glühwein na afloop

Info & opgave:       023 5280025 / 06 55775268

info @kunstwerkplaats.com

i.v.m. bladmuziek etc. van te voren aanmelden

Georgisch concert Mshidobis mtredebi

Locatie: Quinta Essentia / Zwaanshoek

Mshidobis mtredebi  “vredesduif”

Een optreden van Nika Basishvili en Ketevani Askilashvili.  Nika en Kathi zingen en begeleiden zichzelf op authentieke Georgische instrumenten; panduri en chongoeri.

De liederen komen uit verschillende streken zoals Megrelian, Svaneti en Tyshyri, Imeryti.

Entree: € 15,00

Info en reserveren: info@kunstwerkplaats.com of 0655775268

Aanvang: 20:00 zaal open 19:30

Georgische workshop o.l.v. Ketevani Askilashvili

Locatie: Quinta Essentia / Zwaanshoek

Georgische workshop o.l.v. Ketevani Askilashvili

Kathi studeert aan de Georgische staatsuniversiteit van theater en film, faculteit dirigeren. Ze heeft twee kinderkoren in Tbilisi en Kacheti en is lerares aan de muziekschool.

Kosten: € 20,00

tijdens de pauze is er naast koffie en thee heerlijke huisgemaakt gebak te bestellen aan de bar.

Opgave gewenst via info@kunstwerkplaats.com of  023 5280025

Trio Trabant: muziek uit Zuid-West Zigeunië

Locatie: Quinta Essentia / Zwaanshoek

Trio Trabant presenteert haar gloednieuwe CD met muziek uit Zuid-West Zigeunië. Bij Trio Trabant gaat traditionele Oost-Europese muziek hand in hand met originele combinaties en spelen land en andere grenzen geen rol.

Zuid-West Zigeunië

Zuid-West Zigeunië is een land waar vele grenzen vervagen. De Trabant rijdt er nog steeds rond en Trio Trabant vond hier veel mooie muziek. In dit land zijn er afgelegen dorpen, waar de tradities van eeuwen her nog bestaan. In de hoofdstad Trabantia ontstaat een mix van muziek en dans uit de verschillende etnische groepen. Hier dansen ook vrouwen de mannendansen, en speelt en danst iedereen met elkaar. In Zuid-West Zigeunië spelen de muzikanten voor álle gelegenheden, voor álle lagen uit de bevolking, voor stad en platteland: dans-, luister-, treur- en feestmuziek.

Trio Trabant

Trio Trabant leerde deze muziek uit de eerste hand van leermeesters uit diverse regio’s van Zuid-West Zigeunië. De kenner hoort invloeden uit onder andere Hongarije, Transsylvanië en Roemenië. De passie van Trio Trabant is deze muziek: hartstochtelijke melodieën, strakke ritmes en prachtige klanken. Dit vertolken zij op de instrumenten van dáár. Beurtelings klinken viool, zang, klarinet, taragot, accordeon en trompetviool begeleid door contrabas, kontra, kanna of gardon (slagcello) in een aantrekkelijke afwisseling van stijlen en bezettingen.

CD

Trio Trabant heeft de muziek uit Zuid-West Zigeunië vastgelegd op een CD. Op de landkaart is te zien wat de oorsprong van de melodieën is. Bij het optreden speelt Trio Trabant de nummers van de CD en vertelt meer over dit bijzondere land.

Een optreden van Trio Trabant is divers en veelkleurig. Prachtige authentieke kleding en kleurige aankleding van het podium dragen bij aan een feestelijk optreden.

Trio Trabant bestaat uit Hilde Kertész, Winfried Veenker en Frank de Jong.

https://triotrabant.nl/

Entree: € 15,00

reserveren via:  info@kunstwerkplaats.com of 0655775268

Zaal open vanaf 14.30