image
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Speciaal voor uw bedrijf


Voor uw bedrijf heeft Quinta Essentia een interessant aanbod voor teambuilding. In overleg met ons kunt u uw eigen pakket samenstellen. Voor elke activiteit zetten wij gespecialiseerde vakkrachten in. Desgewenst kijken wij samen met u welke activiteit of combinatie hiervan het meest geschikt is, afhankelijk van uw vraag.
Ook kunt u voor een specifiek thema kiezen.

Locatie


Bij Quinta Essentia bent u zeker van een inspirerende omgeving waar ieder zich snel op zijn gemak voelt. Het grote Scandinavische gebouw met haar houten interieur staat garant voor ruimte, sfeer en ontspanning. Bij goed weer is het genieten in de tuin, het terras en bij de 3 paarden, die Quinta Essentia rijk is. Quinta Essentia is een sfeervolle, bijzondere plek om er even helemaal uit te zijn.

U kunt kiezen uit de volgende workshops of trainingen.

• ‘Paardenkracht’ Werken met paarden
• ‘Stapje terug’ Ambachtelijk werken
• ‘Ontdek de clown’ Theater activiteiten
• ‘Uit de kunst’ samenwerken aan een uniek kunstwerk
• ‘Koken is een kunst’ samen een maaltijd bereiden
• ‘Aan de slag’ met percussie en djembé
• Zingen over grenzen, wereld muziek en zang

‘Paardenkracht’
Paarden zijn uitermate sociale en intelligente dieren die helemaal ‘in het hier en nu’ leven. Zo kunnen zij ons een spiegel voorhouden en ons veel leren. Zij spiegelen ons gedrag objectief en eerlijk. Daardoor kunnen zij ons laten zien hoe het staat met onze gedragspatronen, communicatieve vaardigheden en ons leiderschap. De communicatie met een paard gaat vrijwel geheel non-verbaal. Lichaamstaal en intentie bijvoorbeeld zijn uitermate belangrijk. Deze workshop wordt voorafgegaan door theorie over ‘Paardenkracht’. Daarna wordt geoefend en geleerd in de praktijk. Het is ook mogelijk om spelenderwijs met de paarden om te gaan.

‘Stapje terug’ Ambachtelijk werken
We leven in een tijd van vooruitgang en versnelling. Het is prettig om soms even pas op de plaats te maken en het rustiger aan te doen. In deze workshop krijg je de kans om ambachtelijk te werken, te ervaren hoe onze voorouders het deden. Ambachtelijk is vooral met je handen werken zoals brood bakken, hout bewerken (gutsen), zelf een stoel maken, boetseren, kaarsen maken, spinnen, weven, breien of vilten.

Vilten is een eeuwenoude traditionele techniek om wol te verwerken. Je maakt het van pure schapenwol, water en zeep. Iedereen kan zich deze eenvoudige techniek eigen maken. Je kunt individueel aan een werkstuk maken zoals een bloem, tas, poef of knuffeldier. Of je werkt gezamenlijk aan één groot werkstuk zoals een wandkleed voor in kantoor of kantine.

‘Ontdek de clown’
Deze training biedt de mogelijkheid om je eigen expressievermogen te vergroten en verfijnen. Hiervoor zetten wij moderne technieken in. Spelenderwijs en met humor. De training bestaat uit een warming-up en oefeningen voor meer concentratie. Er wordt gewerkt met en zonder muziek. Via verschillende technieken kun je je lichaamstaal verbeteren en samenspel en wisselwerking beter ervaren en begrijpen. Eventuele blokkades worden in de praktijk onderzocht en verminderd. Met improvisatieoefeningen (individueel, in duo’s of kleine groepjes) voor publiek ontwikkelt ieder gevoel voor de juiste spanningsboog en het op elkaar inspelen. In deze training wordt veel in beweging gebracht, niet zozeer vanuit het denken maar vooral vanuit het doen. Gemakkelijk zittende kleding en schoenen gewenst!

‘Uit de kunst’
Aan de hand van een bepaald thema schilder je samen aan een doek op een schildersezel. Dit thema kan van alles zijn en wordt in overleg bepaald. Zo kan het thema inhoudelijk, spiritueel of feestelijk zijn. Het kan ook gaan over werkgerelateerde zaken zoals samenwerking, successen vieren, inspiratie of leiderschap. Je kunt kiezen voor figuratief schilderen (naar de waarneming), vanuit de fantasie of beide stijlen combineren. Het is een verrijkende ervaring om met kleuren te werken en zo de vier temperamenten te ontdekken. Het uiteindelijke kunstwerk kunt u als herinnering meenemen en een plek geven in uw bedrijf.

Andere kunstzinnige mogelijkheden zijn tekenen, boetseren, mergelsteen of speksteen bewerken (beide zachte steensoorten) of een mooie mozaïek maken.

‘Koken is een kunst’
In deze workshop kook je samen, in groepen van vier tot acht personen, een gerecht uit een andere cultuur. Daarbij komen al onze zintuigen aan bod. Het koken vindt plaats rond een groot kookeiland. Op deze manier wordt het koken een gezellige groepsactiviteit. Ieder krijgt een kookschort om en dat alleen al beïnvloedt de onderlinge communicatie.

‘Aan de slag’
Deze workshop is bij uitstek geschikt voor teams die de onderlinge samenwerking willen verbeteren. Muziek zit in ieder mens. Je hoeft niet muzikaal te zijn om aan deze workshop deel te nemen. Waar je ook kijkt of luistert, ritme is overal aanwezig, regelmatig of steeds wisselend. In deze workshop gaat ieder aan de slag met diverse slaginstrumenten zoals de djembé. Het is de bedoeling dat deelnemers zich bewust worden welke rol zij vervullen in het geheel. Daarnaast is het zinvol je te realiseren hoe je naar elkaar luistert, hoe je kunt samenwerken om een welluidend geheel te creëren en hoe je je kunt laten meevoeren met de stroom terwijl je toch bij jezelf blijft. Bovendien ervaar je onmiddellijk wat de consequenties zijn van je gedrag.

Zingen over grenzen, wereldmuziek en zang.
In deze workshop wordt er samen gezongen zoals mantra’s of liedjes vanuit de hele wereld. Collega’s en leidinggevenden maken elkaar op een nieuwe manier mee. Samenzang kan daarmee een impuls geven voor meer samenwerking en betere relaties op de werkvloer. Samen zingen biedt een goede mogelijkheid voor teambuilding.

Catering


Om de dag compleet te maken kunnen wij koffie, thee en gebak, lunch of diner verzorgen.

Contact


Is uw interesse gewekt en wilt u overleg of meer informatie?
Dan kunt u contact opnemen via info@kunstwerkplaats.com of telefonisch via 023 5280025 Website: www.kunstwerkplaats.com
v.o.f. Kunstwerkplaats Quinta Essentia Spieringweg 913,
2136 LK Zwaanshoek (NH)

k.v.k.nr. 34257461