image
Slide 1
Slide 2
Slide 3


Kunstwerkplaats Quinta Essentia is een initiatief van Joke van der Weide, en wordt gerund door haarzelf, haar zoon Gerd en dochter Nanda. Quinta is iniddels een familiebedrijf en wordt gedragen door vele andere die zijn verbonden aan de kunstwerkplaats (docenten, kunstenaars, ambachtslieden en vrijwilligers).

Joke over haar initiatief de kunstwerkplaats:
14 jaar ben ik als muziektherapeute werkzaam geweest op Scorlewald, een Sociaal-therapeutische woon en werkgemeenschap voor mensen met ontwikkelingsvragen.
Voordat ik de studie deed aan de wervel kwam ik beroepsmatig in contact met allerlei culturen. Vanuit mijn hobby volksdansen deed ik de kaderopleiding internationale dans en opleiding MBVO gaan doen. Ik gaf gedurende 15 jaar les aan de meest uiteenlopende doelgroepen in alle leeftijden op het gebied van wereldzang, dans en muziek.
Ik danste in demonstratiegroepen die optredens verzorgden op folklorefestivals in binnen en buitenland en organiseer inmiddels gedurende 25 jaar kunstzinnige kampen in Drenthe en ook in Frankrijk.
Vanuit deze achtergrond begon ik met mijn culturele activiteiten in een lege bollenschuur. Het thema ‘ontmoeting met culturen binnen de kunst’. Deze noemer heeft zich geëvolueerd tot het willen bieden van een kunstwerkplaats in de meest ruime zin van het woord.

Quinta Essentia een plek voor iedereen, een plek waar mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden door middel van kunst kunnen communiceren.