imageSlide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21
Slide 22
Slide 23
Slide 24
Slide 25
Slide 26
Slide 27

Iedere werkdag is er een ruim aanbod. Een combinatie van kunstzinnige activiteiten en arbeid (ambachtelijk).

De bezoeker krijgt de kans zich te ontwikkelen naar eigen voorkeursrichting. Docenten, kunstenaars worden periodiek ingehuurd om vaardigheden aan te leren. Vervolgens zal de bezoeker proberen zich de aangeleerde vaardigheden eigen te maken.
Na een periode van oriëntatie van de bezoeker binnen de werkgebieden wordt er een persoonlijk plan gemaakt waarin de wensen en kwaliteiten met betrekking tot het eigen functioneren de aandacht krijgt .

Het uitgangspunt van Quinta Essentia is dat er interesse en enthousiasme gewekt wordt en bewustzijn is voor het zelf herstellend vermogen. Het beleid is er op gericht, datgene wat gezond is te bekrachtigen.
Ieder individu kan kiezen voor een activiteit die bij hem past. De activiteiten zijn zo georganiseerd dat er in eigen tempo gewerkt kan worden . Voor de een is het werken in de buitenlucht belangrijk en voor de ander kan het bakken van brood een bezigheid waarbij hij /zij het gevoel krijgt zichzelf weer te ervaren.

Quinta Essentia maakt geen onderscheid in doelgroepen en is een plek waar een ieder als gelijkwaardig burger wordt behandeld.
Gelijkwaardigheid in de bejegening naar elkaar ”ik ontwikkel me aan jou en jij aan mij” is het credo.

Medewerkers, vrijwilligers stagiaires werken op alle gebieden actief mee en helpen de bezoekers in het herkennen van de eigen sterke kwaliteiten en stimuleren deze ook te gebruiken. Het maken van kwaliteitsproducten kan dit proces positief beïnvloeden. Waardering en positieve feedback geven is een belangrijk item. Om deze reden is er een terreinwinkel geopend voor product en broodverkoop .

Quinta Essentia stelt zich ten doel de bezoeker te ondersteunen in:

– het behoud van eigen regie en management:
– het stimuleren van autonomie
– bewustzijn voor een gezonde leefwijze
– zelfsturing
– vergroten van zelfredzaamheid
– het aanleren van vaardigheden om latente kwaliteiten tot ontwikkeling te brengen